Double R Racing se dohodl s Ayrtonem Simmonsem

Závodní tým Double R Racing podepsal nového pilota v šampionátu EuroFormula Open. Novou akvizicí je osmnáctiletý Ayrton Simmons, který přichází z britských formulí. Ayrton má britské a španělské občanství.

Ayrton, celým jménem Ayrton Miguel Simmons Fernandez, se narodil britskému otci a španělské matce. Dětství strávil v Madridu, proto nepřekvapí, že jeho idolem je dvojnásobný mistr světa F1 Fernando Alonso. Rodák z Eppingu v britském hrabství Essex dosud působil převážně na domácí scéně. V monopostech debutoval v roce 2016 v britské Formuli 4. S vozem Mygale M14-F4 odjel za tým TRS Arden dvacet čtyři závodů. Jednou se postavil na stupně vítězů a nasbíral celkem 82 bodů. V konečném hodnocení obsadil solidní jedenácté místo. Následující rok pokračoval ve stejné stáji i ve stejném šampionátu. Dokázal vyhrát prostřední závod úvodního klání v Brands Hatch a na „bednu“ se postavil ještě pětkrát. Zajel dvě nejrychlejší kola a celkově obsadil sedmou pozici. Celý šampionát byl poznamenán hrůzostrašnou havárií Billyho Mongera v Donington Parku, při které Angličan přišel o obě nohy. 

Titul v „ef čtyřkách“ se Ayrton pokusil vybojovat ve své třetí sezoně. Vybral si pro tento účel domácí organizaci JHR Developments. Útok na titul zahájil vítězstvím v prvním závodě roku na oblíbené trati v Brands Hatch. Celý rok se přetahoval o primát s Kiernem Jewissem, ale nakonec musel sklonit hlavu a bral stříbrnou pozici. Během roku 2018 se objevil i v osmi závodech britské Formule 3 za tým Chris Dittman Racing.

V loňském roce se už naplno věnoval britskému mistrovství Formule 3, opět se stájí Chrise Dittmana. V průběhu sezony vyhrál devátý závod na okruhu Silverstone, patnáctý závod v belgickém Spa a dvacátý první závod opět na Silverstone. Kromě tří výher se ještě sedmkrát postavil na pódium, získal tři pole position a zajel pět nejrychlejších kol. Celkově nasbíral 450 bodů a v konečném hodnocení se před něj dostal jen vítězný Francouz Clément Novalak a Brit Johnathan Hoggard. Velký soupeř z Formule 4 Kiern Jewiss skončil až čtvrtý. V roce 2019 také poprvé opustil ostrovy a se stájí Pinnacle Motorsport odjel šest závodů asijské Formule 3.

Pro tuto sezonu se rozhodl okusit evropské okruhy a upsal se v šampionátu EuroFormula Open stáji Double R Racing. Britský tým byl založen v roce 2004 pilotem F1 Kimi Raikkonenem a jeho závodním manažerem Steve Robertsonem, bývalým jezdcem Formule 3. Stáj původně vystupovala pod názvem Raikkonen Robertston Racing, ale z praktických důvodů byl název zkrácen na Double R Racing. Šéfem týmu byl jmenován Anthony "Boyo" Hieatt. Britská organizace se letos angažuje na ostrovech v šampionátech Formule 3 a Formule 4. Pokračuje také v EuroFormula Open. Loni v této sérii obsadila bronzovou pozici za týmem Motopark a Carlin Motorsport. Jejich jezdec Linus Lundqvist skončil v konečném pořadí na pátém místě a mezi nováčky byl druhý za Liamem Lawsonem. Druhý pilot Jack Doohan obsadil jedenáctou pozici. Oba jezdci byli nováčky série. Na nováčka tým vsadil i letos, od Simmonse si hodně slibuje. Jméno druhého pilota zatím závodní stáj neuvedla.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Známá jména ve formulích (1. díl)

Ženy a formule 1

Joey Alders vyhrál asijskou Formuli 3