Ferrari Driver Academy nabídne nový test


Jezdecká akademie Ferrari FDA (Ferrari Driver Academy) se dohodla s Regionální Formulí 3. Nově vítěz Regionální Formule 3 dostane za odměnu test ve FIA Formule 3 za účasti členů Ferrari Ferrari Driver Academy. Ve čtvrtek to potvrdil její ředitel Massimo Rivola.


Ve Ferrari Driver Academy dosud působí dvanáct závodníků. Největší hvězdou je bezesporu Mick Schumacher, který v roce 2018 vyhrál šampionát Formule 3 a poslední dva roky nastupuje v sérii FIA Formule 2. Zatímco první ročník bral jako zkušební, v tom letošním chce zaútočit na titul. V obou ročnících zůstal věrný špičkové stáji Prema Racing. Vedle Schuamchera dala Ferrari Driver Academy šanci synu slavného otce Giulianu Alesisimu, Dalšími závodníky jsou piloti Formule 2 Marcus Armstrong (ART Grand Prix), Robert Shwartzman (Prema Racing) a Callum Ilott (UNI-Virtuosi), řidič Formule 3 Enzo Fittipaldi, trojlístek jezdců F1 Esports David Tonizza, Amos Laurito a Gianfranco Giglioli. Kromě nich sem patří talentovaný Brazilec Gianluca Petecof, mladší bratr Charlese Leclercka Arthur nebo jezdec Formule 4 Dino Beganovic.

Ve čtvrtek oznámil ředitel FDA, že se dohodl s Regionální Formulí 3. Její vítěz dostane za odměnu test ve FIA Formule 3 pod bedlivým pohledem činovníků z Ferrari Driver Academy. Pokud šampionát vyhraje závodník, který je již členem FDA, šanci dostane druhý v pořadí. Dobrá zpráva to je i pro českého pilota Romana Staňka, který jezdil minulý rok ve Formuli 4 a letos bude v Regionální Formuli 3 debutovat (viz můj článek Týmy odtajnily nové závodníky). Jako nováček to bude mít na nejvyšší stupínek hodně daleko, ale zase závodí za špičkovou stáj Prema Racing v jejíchž barvách se loni stal Frederik Vesti šampionem a Enzo Fittipaldi skončil druhý.

Vozy Regionální Formule 3 v těchto dnech testují na okruhu Paul Ricard, kde se 26. dubna uskuteční první závod.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Známá jména ve formulích (1. díl)

Ženy a formule 1

Joey Alders vyhrál asijskou Formuli 3